Slovenski pevski zbor

V okviru Slovenske iniciative Dunaj od septembra 2016 deluje tudi Slovenski pevski zbor. V njem sodeluje med petnajst in dvajset Slovenk in Slovencev, katerim je skupna ljubezen do glasbe. Poleg veselja do petja nas druži še zavzemanje in skrb za ohranjanje slovenskega jezika in kulturne dediščine. Še en izmed vzrokov za nastanek slovenske pevske zasedbe pa je vedno prijetno druženje.

Redne tedenske vaje tega mešanega pevskega zbora potekajo vsak ponedeljek med 19:00 in 21:00 v prostorih Centra avstrijskih narodnosti v samem centru mesta (Teinfaltstraße 4, 1010 Dunaj). Maja 2018 smo sklenili letno delovanje na celovečernem koncertu v Cup of Cultures.  Junija smo imeli nastop v Škofijah na slovenski obali, leto 2018 pa smo zaključili z adventnim koncertom. Poleg samostojnih koncertov nastopamo tudi na raznih dogodkih za Slovence na Dunaju.

Pevski zbor želi s svojim delovanjem obogatiti ponudbo slovenskih aktivnosti in dogodkov na Dunaju. V svoje vrste kadarkoli vabimo vse Slovenke in Slovence, ki želijo s svojim pevskim darom in veseljem do petja ponuditi skupnosti nekaj edinstvenega, saj pevski zbor v takšni zasedbi zapolnjuje dolgoletno vrzel na področju laičnega glasbenega udejstvovanja na Dunaju.

Zbor vodi Slovenka, dirigentka in violinistka, Ajda Azocar.

Do jeseni 2018 je zborovsko delovanje organizirala idejni vodja in duša zbora Helena Brec Loredan. Ker pa se je Helena vrnila v Slovenijo, je njeno delo prevzel Lovrenc Pavlin. Za več informacij o zboru in njegovem delovanju lahko prav njega kontaktirate preko elektronskega naslova: slovenski.pevskizbor@gmail.com.