SIDEK: Opičja uganka ali Mamica, kje si?

Vabljeni na drugo predstavo Sidkovega abonmaja 2018!

Tokrat spet v soboto, 3. 3. 2018, ob 11. uri v Cup of Cultures, Gusshausstraße 14, 1040 Dunaj (za Karlovo cerkvijo).

Ker nas je navdušila že dvakrat, nas bo spet obiskala Irena Rajh Kunaver iz ljubljanskega gledališča Fru-Fru.

Vsebina lutkovne predstave:
Mala opica se izgubi in išče svojo mamico. Pri iskanju ji pomaga pisan metuljček. Pelje jo k slonu, kači, pajku, žabi, papigi in netopirju, toda nobena od živali ni opičja mamica. “Saj mi nobena od živali ni podobna,” joka mala opica. A tega metuljček ni vedel, saj je bil prepričan, da je pri opicah tako kot pri metuljih, pri katerih niso njihovi otročički – majhne kosmate gosenice – prav nič podobni svojim pisanim letečim staršem. Mala opica pa je prav taka kot njena mamica in zdaj je ni več težko najti.

Predstava ponuja odlično izhodišče za pogovor, kaj se zgodi, če se otrok izgubi, in kako se iz gosenice razvije metulj. Uvrstila se je na 6. bienale Ustanove slovenskih lutkovnih ustvarjalcev v Mariboru 2011 in na mednarodni lutkovni festival v avstrijskem Welsu, marca 2012.

Predstava je primerna za otroke od 2. leta dalje.

Po predstavi kot vedno sledi delavnica in čas za čaj ter posladek.

Vstopnina (brez abonmaja) je 8 € na osebo. Kdor še želi kupiti abonma za letošnjo sezono – cena je 50 € za družino – lahko to stori preko elektronskega naslova sid_drustvo@hotmail.com.

Prisrčno vabljeni!

Zgodba: JULIA DONALDSON • Prevod in besedili pesmic: MILAN DEKLEVA • Likovna podoba: ŠPELA TROBEC, IZTOK HRGA • Glasba: NINO DE GLERIA • Oblikovanje luči: ANŽE VIRANT • Priredba, režija in igra: AJDA ROOSS/ANA ŠPIK, IRENA RAJH KUNAVER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *