Knjižni prigrizki po slovensko


Knjižni prigrizki po slovensko so namenjeni druženju odraslih ljubiteljev literature. Z njimi želimo med Slovenci na Dunaju spodbujati branje izbrane literature v maternem jeziku in jim omogočiti druženje ter pogovor s podobno mislečimi.

Knjige beremo po vnaprej določenem letnem seznamu. Hkratno zagotovitev večih izvodov nam od oktobra 2018 prijazno omogoča Mariborska knjižnica.  Branje vsake knjige zaključimo s srečanjem, kjer se pogovarjamo o prebrani vsebini, avtorju, obdobju, okoliščinah in vzgibih, ki so vplivali na nastanek določenega dela.

Bralne užitke združimo s kulinaričnimi, kar pomeni, da se srečujemo v restavracijah, ki so nekako povezane s tematiko prebrane knjige. Ciljna publika srečanj so odrasli, ki jih zanima branje v slovenščini, pri čemer so seveda dobrodošli tudi tujci. Članstvo v klubu je brezplačno.

Knjižni prigrizki po slovensko so projekt Tjaše Gril, soustanoviteljice Slovenske iniciative Dunaj. Tjaša je zaslužna tako za idejo in realizacijo kot tudi za večletno uspešno sodelovanje s Knjižnico Mirana Jarca iz Novega mesta.  Jeseni 2018 smo iz logističnih razlogov za potrebe Knjižnih prigrizkov vzpostavili sodelovanje z mariborsko knjižnico, z novomeško knjižnico pa še vedno sodelujemo pri ostalih projektih in na naše sodelovanje smo izredno ponosni. Tjašin projekt Knjižni prigrizki po slovensko je prevzela Viki Kodba, ki skrbi za izposojo/vračilo knjig in organizacijo srečanj.

Za več informacij o knjigah in terminih srečanj se lahko včlanite tudi v Facebook skupino Knjižni prigrizki po slovensko. V kolikor niste prisotni na Facebooku in bi želeli sodelovati v edinem slovenskem knjižnem klubu na Dunaju, se lahko oglasite po mailu sid_drustvo@hotmail.com, tako vas bomo lahko ažurno obveščali o srečanjih prigrizkarjev.

Prijazno vabljeni vsi, ki radi dobro berete in dobro jeste, da se nam pridružite!

Pretekli prigrizki: