Knjižni prigrizki po slovensko so namenjeni druženju odraslih ljubiteljev literature. Z njim želimo med Slovenci na Dunaju spodbujati branje izbrane literature v maternem jeziku in jim omogočiti druženje ter pogovor s podobno mislečimi.

Knjige beremo po vnaprej določenem letnem seznamu. Hkratno zagotovitev večih izvodov nam prijazno omogoča Knjižnica Mirana Jarca iz Novega mesta. Branje vsake knjnige zaključimo s srečanjem, kjer se pogovarjamo o prebrani vsebini, avtorju, obdobju, okoliščinah in vzgibih, ki so vplivali na nastanek določenega dela.

Bralne užitke združimo s kulinaričnimi, kar pomeni, da se srečujemo v restavracijah, ki so nekako povezane s tematiko prebrane knjige. Ciljna publika srečanj so odrasli, ki jih zanima branje v slovenščini, pri čemer so seveda dobrodošli tudi tujci. Članstvo v klubu je brezplačno.

Knjižni prigrizki po slovensko so projekt Tjaše Gril, soustanoviteljice Slovenske iniciative Dunaj. Tjaša je zaslužna tako za idejo in realizacijo kot tudi za uspešno sodelovanje z novomeško knjižnico, mi pa z njenim delom zavzeto nadaljujemo.

Za več informacij o knjigah in terminih srečanj se lahko včlanite tudi v Facebook skupino Knjižni prigrizki po slovensko.

Prijazno vabljeni vsi, ki radi dobro berete in dobro jeste, da se nam pridružite!

 

Seznam knjig za literarno kulinarična srečanja v sezoni 2017/2018:

  1. J.D. Salinger: Varuh v rži
  2. Irena Štaudohar: Magija za realiste
  3. Frederick Beigbeder: Ljubezen traja tri leta
  4. Zoran Knežević: Dvoživke umirajo dvakrat
  5. Kader Abdolah: Hiša ob mošeji
  6. Miha Mazzini: Otroštvo

 

Knjižni prigrizki po slovensko