C(es)arske igrarije so zamišljene kot redno ustvarjalno druženje predšolskih otrok, ki govorijo ali se učijo slovenščine. Osnovni namen je omogočiti otrokom prijetno druženje z vrstniki v spodbudnem ustvarjalnem okolju.

Zavedamo se odgovornosti do svojih otrok, ki za odraščanje v izrazito mednarodnem okolju potrebujejo zadostno širino znanj za varno krmarjenje, obenem pa želimo, da razvijejo tudi čut do svojih korenin in slovenskega jezika. Pri snovanju igrarij želimo biti aktualni in inovativni, vsako srečanje pa je posebna mešanica posameznih sklopov:

KNJIGARIJE so preplet branja, igre in ustvarjanja. Na srečanjih prebiramo in predstavljamo kakovostno otroško literaturo – slikanice, pravljice, stripe, pripovedke in pesmi. V sklopu Knjigarij poteka tudi Knjižna menjalnica, kamor lahko vsak prinese kakšno svojo knjigo in jo zamenja s prijateljevo.

KRACARIJE otrokom omogočajo izdelovanje raznoraznih izdelkov iz najrazličnejših materialov, ter s tem razvijajo njihovo brezmejno domišljijo. Poleg užitka pa pri otrocih vzpodbudijo tudi kreativnost in vse mogoče in nemogoče ideje.

MIGARIJE gredo rade z roko v roki z glasbo. Glasba je namreč medij, ki nas poleg jezika vsakodnevno spremlja skozi življenje in z ustreznim izborom le-te lahko spodbujamo otrokov celostni razvoj. Ob spoznavanju, poslušanju in prepevanju pesmi spodbujamo malčke h gibalno plesnemu izražanju ter k ustvarjanju instrumentalne spremljave. V goste pa povabimo tudi čisto prave glasbenike!

KUHARIJE vsebujejo tradicijo, lokalno hrano, domačo zelenjavo, ter kup drugih sestavin, ki oživijo v starih slovenskih receptih. Spodbuditi želimo izobraževanje ter zavedanje bogate kulinarične dediščine Slovenije, ki hkrati predstavlja izvrsten polygon za otroško ustvarjalnost in gojenje zdravega odnosa do hrane.

C(es)arska srečanja so razdeljena v dve skupini – za carje do tretjega leta starosti in za cesarje stare med 4 in 7 let.

Prisrčno vabljeni vsi katerim je koncept druženja naših najmlajših blizu!
Prav tako pa vabljeni vsi tisti, ki bi želeli za naše otroke pripraviti kakšno posebno C(es)arsko srečanje!