Bebarije – srečanje najmlajših

Vabimo spet na bebarije! To je srečanje za najmanjše, torej za dojenčke od 0 do 2 leta starosti, predvsem pa je srečanje namenjeno staršem, ki bi radi spoznali slovensko govoreče družine na Dunaju.

Tokrat se bomo srečali 25.10., v petek dopoldne, od 10.00 do 12.30, v “Eltern Kind Studio Luv und Lee”, Bandgasse 34.

Prisrčno vabljeni!

Povezava do lokacije:

Eltern Café

 

Dunajska potujoča knjižnica

Od letošnje jeseni v sodelovanje s Slovensko študijsko knjižnico v Celovcu (SŠK) na Dunaju izposojamo slovenske knjige.

V ponudbi je več kot 200 knjig, in sicer predvsem za otroke od 6. do 12. leta. Knjige si lahko izposodite pri Juditi Babnik, učiteljici dopolnilnega pouka, v CAN, Teinfaltstr. 4, mezanin.

Ure izposoje med šolskim letom: v ponedeljek od 16.00 do 18.30 in v četrtek od 17.00 do 21.00.

Te ponudbe se zelo veselimo in se ob tej priložnosti zahvalimo SŠK-ju!

Tu pa najdete seznam knjig jeseni 2019:

Seznam knjig

 

KNJIGOTAPLJENJE: slovenska knjižna srečevanja na Dunaju

22. in 23. oktober 2019

Dopolnilni pouk slovenščine na Dunaju in Slovenski inštitut na Dunaju vas v sodelovanju z Društvom knjižničarjev Dolenjske, Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto in SID vabita na predstavitev novomeške kulture in literature.

Program:

  • torek, 22. oktobra, od 16.20 do 18.00, GRG 1, Stubenbastei 6–8, učilnica E4 (pritličje desno):

Ura slovenskega jezika malo drugače – stripovska delavnica pod vodstvom mojstra stripovske umetnosti, podob in slik Cirila Horjaka – dr. Horowitza

Za mladostnike.                                                      

 

  • torek, 22. oktobra, ob 19.00, Teinfaltstrasse 4, mezanin:

Hodil po zemlji sem naši in pil nje prelesti – literarni večer, posvečen pesniku, dramatiku in prevajalcu Otonu Župančiču

Za odrasle.

 

  • sreda, 23. oktobra, od 17.00 do 18.30, Teinfaltstrasse 4, mezanin:

Kjer se prepirata dva … – lutkovna predstava za najmlajše, kamišibaj z ugankami Otona Župančiča v izvedbi dramske skupine KMJ Novo mesto ter ustvarjalna delavnica izdelave lesene lutke za otroke Ciciban in čebela

Za otroke od 3. do 8. leta.

  

Vljudno vabljeni!

SIDEK: Lutkovni muzikal “Peter Klepec”

Lutkovni muzikal Peter Klepec črpa svojo snov iz ljudske zgodbe o drobnem in šibkem fantu, ki zaradi svoje dobrote postane močan. Peter Klepec odide s trebuhom za kruhom delat na kmetijo, kjer postane tarča močnejših in hudobnih vrstnikov, ki ga izkoriščajo. Peter se jim upre, čeprav je šibkejši. Gotovo bi jih skupil, a na njegovo srečo ga brani njegov prijatelj oven, ki se ga vsi bojijo. Predstava se ukvarja s temo izživljanja močnejšega nad šibkejšim. Na koncu je seveda dobrota nagrajena in škodoželjnost kaznovana.

kdaj: nedelja, 13.10.2019, ob 11.uri

kje: Brunnenpassage, Brunnengasse 71, Yppenplatz, 1160 

trajanje predstave: 40 min

za otroke od 3. leta starosti dalje

 

OBČNI ZBOR

V torek, 10.9., vabimo na občni zbor, ki bo od 18.30 dalje v prostorih CAN, Teinfaltstr. 4/ mezanin.

Veselilo nas bi, če bi lahko pozdravili med nami nove, angažirane odbornike. Prisrčno vabljeni vsi, ki bi se radi v prihodnje udejstvovali v našem društvu in mogoče polagali fokus na kako novo področje (kulturno, socialno itd.)

Bebarije

Vabimo na prve, poznopoletne bebarije! To je srečanje za najmanjše, torej za dojenčke od 0 do 2 leta starosti, predvsem pa je srečanje namenjeno staršem, ki bi radi spoznali slovensko govoreče družine na Dunaju.

Ob lepem vremenu se bomo srečali v torek, 10.9.2019, od 10.00 do 12.30 v Burggarten, blizu peskovnika. (Peskovnik je blizu kipa cesarja Franca Jožefa 😉 Ob slabem vremenu pa se bomo dobili v Cafe Dschungel, Museumsquartier.

Prisrčno vabljeni!

 

 

Uspešni letni koncert 2019!

Sovenski pevski zbor na Dunaju in Kvintet Donet iz Podjune (Koroške) so pripravili čudovit večerni spored, kot zaključek letnega delovanja zbora in društev (Slovenske iniciative in Slovenskega inštituta).Kljub vročine je bila dvorana polna. Moški kvintet s Koroške so kot prvi očarali poslušalce s pristnimi slovenskimi pesmi in čudovitimi glasovi, nato je sledil slovenski pevski zbor z razgibanim sporedom pod čudovitim vodstvom Ajde Azocar. Ob koncu pa so nas presenetili še”Dunajski Pejbi”. Zasedbo sestavlja kar celoten moški del Slovenskega pevskega zbora na Dunaju, ki je pričel sodelovati v letošnji sezoni in se je javnosti predstavil prvič.

Po enournem sporedu pa se je zabava nadaljevala ob dobri kapljici vina, ter razkošnim bifejem. Ob zabavi in klepetu pa so seveda pevci skupno še kako zapeli…

 

 

 

Letni koncert

V slovenskem pevskem zboru na Dunaju so pripravili nepozaben izbor pesmi, ki sežejo do srca, prebujajo nostalgijo in polepšajo sobotni večer na vstopu v poletje.

Vabimo vas, da si utrgate čas za čudovit glasbeni večer, ki ga Slovenski pevski zbor na Dunaju pripravlja skupaj z gosti iz Koroške. Zabava, kurja polt in dobra glasba so zagotovoljeni.

VSTOPNINE NI … prostovoljni prispevki, pa so dobrodošli.

SLOVENSKI PEVSKI ZBOR NA DUNAJU sestavljajo Slovenci na Dunaju, ki gojijo ljubezen do glasbe in zborskega petja, pa tudi do druženja z dobrimi ljudmi. Njihova umetniška vodja je vrhunska Ajda Azocar.

POSEBNI GOSTJE:

Kvintet Donet
Kvintet Donet sestavljajo mladi navdušeni pevci, ki jim je slovenska narodna pesem še posebej pri srcu. Kjerkoli se srečujejo, si radi zapojejo in s tem gojijo bogato izročilo naše prelepe slovenske pesmi. Leta 2012 je kvintet usvojil naslov najboljše male vokalne skupine na Koroškem. Vodja in ustanovitel skupine je Martin Kušej, umetniška vodja pa Helena Buhvald.

Dunajski Pjebi

Zasedbo sestavlja kar celoten moški del Slovenskega pevskega zbora na Dunaju, ki je pričel sodelovati v letošnji sezoni in se bo javnosti predstavil prvič.

 

Skupni zaključni piknik – ODPOVEDAN

 

PIKNIK DANES ODPOVEDAN!!

Na žalost odpovemo današnji piknik. Dopoldne je na severu Dunaju že močno ulilo. Točne napovedi pa pravijo, da so popoldne možne plohe po vsem mestu.

 

 

 

Preden da se odpravimo v tople kraje, vabimo vse Slovenke in Slovence (od 0 do 99 let) na veliki družinski živ žav v park!

SID in Dopolnilni pouk slovenščine na Dunaju skupaj prirejata zaključni piknik za otroke vseh starosti. Piknik bo v nedeljo, 16. 6. 2019, v Pratru na “Jesuitenwiese”.  Dobimo se ob 14. uri!

Vsaka družina prinese hrano in pijačo – karkoli sami potrebujete za piknik v parku.

 

Se vidimo v nedeljo!

Obisk Vodne agencije

KDAJ: v sredo, 12. junija, od 17. do 18.30

KJE: v kampu Neue Donau, Campingplatz Ost, 1220 Wien – dobimo se pri recepciji.

Dopolnilni pouk slovenščine vas vabi, da se nam pridružite pri zanimivem obisku Vodne agencije Slovenije. Društvo s svojim projektom Vodni agent ozavešča o varčni rabi vode. Za nas so pripeljali mobilno vodno postajo, s katero nam bodo prikazali, kako voda pride na površje, od kod in kako voda pride do pipe, kam izgine porabljena voda … Več si lahko preberete in ogledate na https://www.vodnaagencija.org/sr/2016/page/4/

od 4. do 12. leta starosti

Vljudno vabljeni!