Prva predstava – SIDEK 2020

Danes, 18.1.2020 se je ponovno začel cikel otroškega gledališkega abonmaja SIDEK na Dunaju.

V goste smo povabili gledališče NEBO iz Kranja z luštno predstavo “Zrcalce”. Veseli nas, da je SIDEK tako odmeven med dunajskimi Slovenci! Naslednja predstava pa bo 29. februarja.

Bebarije

Vabimo na prve Bebarije v Novem letu!

Bebarije – so igralne urice za najmlajše (0 – 2 leti) in njihove starše. Koncept srečanj ostaja enak – slovenski starši se dobivamo v Kindercaféjih, kjer se naši najmlajši igrajo, mi pa klepetamo.

Ta mesec bodo v torek, 21.1., med 10:00 in 12:30 v das bunte Wohnzimmer & atelierWISTAWEL (Wehrgasse 4, 1050 Wien – vstopnina 5 evrov). 

 

BEBARIJE – SREČANJE NAJMLAJŠIH

Vabimo spet na bebarije! To je srečanje za najmanjše, torej za dojenčke od 0 do 2 leta starosti, predvsem pa je srečanje namenjeno staršem, ki bi radi spoznali slovensko govoreče družine na Dunaju.

Tokrat se bomo srečali 17.12., v torek popoldne, od 13. ure dalje, v “Spielothek” Schottenfeldgasse 36 – 48, 1070.

Prisrčno vabljeni!

Povezava do lokacije:

https://www.hilfswerk.at/wien/soziale-angebote/menschen-mit-behinderung/spielothek/

Otroška gledališka skupina predstavlja

BUTALCI

»Dve uri za pustno nedeljo leži vas, pa ji pravijo mesto.« Butalci so ponosen rod starodavnega izvora. Spoštujejo svoje običaje, ki so glavno vodilo življenja na vasi. Se opravičujem – v mestu. Prepričani da zmorejo, najdejo pravo rešitev za vsako težavo, pa čeprav si pri tem večkrat kupijo pamet.

Butalci so niz družbeno kritičnih zgodb, ki postavljajo ogledalo in opozarjajo na posledice ozkoglednosti na humoren način. Prav zaradi teh naukov so zgodbe brezčasne.

 

Igrajo:

Lino Bister, Namu Bister, Bor Cvetković Šarkanović, Ajda Kaše, Milena Kelih,     Mira Kumer, Elena Moschitz, Lana Nussbaumer, Adam Youssef, Jasin Youssef

Režiserka: Petra Lopert

 

Prisrčno vas vabimo na premiero igre dunajske otroške gledališke skupine, ki medtem deluje že tretje leto. Predstava bo v nedeljo, 15.12.2019 ob 11. uri v Cup of Cultures, Gusshausstr. 14, v četrtem okraju. Nato sledi prijetno druženje.

Slovenski pevski zbor vabi na Adventni koncert

Lepo vabljeni na letošnji božični koncert v petek. 13. decembra, ob 19:00 v Slovenskem kulturnem centru Korotan. Slovenski pevski zbor na Dunaju in Goriški komorni zbor vas bosta zazibala v božični čas s klasičnimi kakor tudi modernimi pesmimi.

Vstop prost. Prostovoljni prispevki dobrodošli.

 

 

Peka piškotov

V soboto, 30.11., bo v Cup of Cultures (Gusshausstraße 14, 1040 Dunaj) zadišalo po praznikih. Med 10. in 13. uro bodo otroci pod s pomočjo odlične pekarice Ingrid Kreže Puhar spoznali skrivnosti umetnosti peke prazničnih piškotov.

Dejavnost je primerna za otroke od 6. leta dalje.

Število mest je omejeno. Prijave udeležencev na mail valmatic@gmail.com so OBVEZNE.

Bebarije v novembru

Tudi v novembru organiziramo Bebarije – igralne urice za najmlajše (0 – 2 leti) in njihove starše. Koncept srečanj ostaja enak – slovenski starši se dobivamo v Kindercaféjih, kjer se naši najmlajši igrajo, mi pa klepetamo.

Ta mesec sta na vrsti dva termina:

v torek, 12.11., med 10:00 in 12:30 v das bunte Wohnzimmer & atelierWISTAWEL (Wehrgasse 4, 1050 Wien)

v sredo, 27.11., med 10:00 in 12:30 v Lauserpause (Nordpolstraße 4, 1020 Wien)

Pridružite se nam!

SIDEK – Halo, Rdeča kapica in BRUNCH!

Kot zadnjo predstavo SIDEKA 2019 smo povabili na Dunaj gledališče UNIKAT s predstavo: Halo, Rdeča kapica? Nato sledi tradicionalni brunch s slovenskimi dobrotami. Seveda ne bodo manjkale legendarne kranjske klobase!

O predstavi: 

Nekoč je živela ljubka majhna deklica in kdor jo je videl, vsak jo je imel rad. Najraje pa jo je imela njena babica, ki kar ni vedela, kaj vse bi dala otroku. Nekoč ji je podarila kapico iz rdečega žameta, ki ji je tako lepo pristajala, da od tega časa ni marala nositi ničesar drugega več, in zato so ji vsi rekli Rdeča kapica …

Halo, Rdeča kapica? je sodobna predstava, ki ohranja izvirno zgodbo, a jo postavlja v zabavno igro različnih gledaliških žanrov in stilov. Trideset-minutna zabavna zmešnjava že znanega in novega.

Življenje v morju – delavnica v Naravoslovnem muzeju

V soboto, 9. 11. 2019 ob 10:30, bo v Naravoslovnem muzeju na Dunaju potekala delavnica z naslovom Življenje v morju. Spoznali bomo, zakaj imenujemo Zemljo “modri planet”, katere so največje živali, ki živijo pod morsko gladino, katere živali so pravi popotniki in preplavajo ogromne razdalje med oceani, ter si pogledali, kako lahko tudi mi prispevamo k varstvu okolja.

Delavnica je namenjena najmlajšim od 4. do 10. leta starosti. Potekala bo pod vodstvom Petre Bezeljak, profesorice biologije.

Dobimo se 15 minut pred začetkom vodenja pred vhodom v muzej, kjer se bo ob 12.00 delavnica tudi zaključila.

Vstop v muzej je za otroke brezplačen, cena delavnice pa je 5 € na otroka. Prosim, da prijavo sporočite na elektronsko pošto: petra.bezeljak@gmail.com. Rok za oddajo prijave je četrtek 7.11. Število mest za delavnico je omejeno.