23. septembra 2023 bo ob 11. uri v prostorih Gusshausstr. 14 naša četrta Sidkova predstava.

Prvič pride k nam v goste gledališče LALANIT s predstavo “Pojte, pojte drobe ptice”.

VSEBINA:
Mrakovček Premrakovček, godec iz slikanice Pojte, pojte drobne ptice se v tej zgodbi znajde v veliki zagati, saj je ukradel pero najlepše in najmogočnejše ptice daleč naokoli: Šaraptice. Ta se mu maščuje tako, da njegove ptice pevke zaklene v kletko, ključ pa odvrže v široka ajdova polja. Godec se s pomočjo čarobnega kolesa odpravi na potovanje skozi otroške ljudske pesmice in izštevanke, v katerih oživijo Anzej Panzej, Tinčica Minčica in drugi junaki, ki mu pomagajo pri iskanju ključa.
 
Legendarnim pesmicam, ki jih je že pred leti izbrala Kristina Brenkova, ilustrirala pa Marlenka Stupica, so ustvarjalci vpihnili še odrski značaj in ljudske miniature povezali v zgodbe o materialni nenasitnosti in ošabnosti. Čeprav gre za prikaz drugega časa in vsebin, ki jih mnogi otroci danes ne poznajo več, od žetve na polju, do mlinarja in semenjskih norčij, pa zgodba o zaprtih pticah in trudu za njihovo izpustitev, otroke skuša učiti o nečem, kar do pravega ključka privede še danes: o vztrajnosti.
Predstava je bila uvrščena v spremljevalni program 6.Bienala lutkovnih ustvarjalcev Slovenije v Mariboru septembra 2011.
 
BESEDILO, DRAMATURGIJA, REŽIJA Nena Močnik
SCENOGRAFIJA, LUTKE, KOSTUMI Maja Peterlin
GLASBA Andrej Fon
IZVEDBA Iuna Ornik in Andrej Fon
 
 
Predstava je primerna za otroke od tretjega leta dalje in traja 45 minut.
 
 
Predstava Pojte pojte drobne ptice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja