To jesen smo v Slovenski iniciativi Dunaj ostali brez nepogrešljivega srca. Po kratki in hudi borbi s težko boleznijo nas je mnogo prekmalu zapustila naša draga Tjaša Gril.

Tjaša je bila soustanoviteljica našega društva, izjemno aktivna članica in idejni vodja številnih projektov. Vključena je bila v organizacijo vsevrstnih dogodkov za Slovence na Dunaju, bila je povezovalni člen tako s slovenskim veleposlaništvom kot z ostalimi slovenskimi društvi na Dunaju, po njeni zaslugi je SID vzpostavil zelo uspešno sodelovanje s Knjižnico Mirana Jarca iz Novega mesta, najbolj ponosna pa je bila na Knjižne prigrizke po slovensko – projekt, ki ga je z velikim veseljem vodila.

Večer poezije in vina1

Tjaši v slovo in spomin se je v sredo, 22. novembra 2017, odvil Večer poezije in vina. Program je bil zasnovan tako, da je vsak, ki je želel, prebral poezijo, ki ga bodisi spominja na Tjašo ali pa jo v njenih stihih začuti. Slišali smo tudi avtorsko poezijo in anekdote povezane s Tjašo. Z Večerom poezije in vina smo se Tjaši želeli zahvaliti in pokloniti, s stvarmi, ki jih je imela tako zelo rada – s poezijo, slovensko pesmijo, žlahtno slovensko kapljico in druženjem.

Po končanem programu je sledil klepet ob prigrizku, sladkih dobrotah in kozarčku vin Kramberger iz Slovenskih goric.

Let's Have Coffee
Zahvala gre vsem, ki ste z branjem poezije sodelovali pri programu. Posebna zahvala tudi Barbari Budin za čudovito dekoracijo prostora in najboljši dunajski pekarici Ingrid Kreže Puhar za vrhunska peciva.

Večer je bil izredno čustevn, žalosten in vesel obenem. Tjaša je v vsakomur od nas pustila neizbrisne sledi. Njen doprinos k združevanju in sodelovanju slovenske skupnosti na Dunaju je izjemen. Ni besed, ki bi opisale, kako zelo nam manjka. Smo si pa obljubili, da bomo z njenim poslanstvom nadaljevali. Še se bomo družili, še bomo v življenja drugih prinašali pozitivo in še se bomo imeli lepo. Naša Grilova, krasna osebnost in čudovita prijateljica, pa bo vedno z nami.

V dneh samote me išči med stvarmi, ki se morejo iz ljubezni dati.V pomladnem spreletanju ptic,v oblakih in večerni zarji,krvaveči,ko se spaja s soncem.V poletnih kresovih,trepetajoč

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja