Pa je za nami že tretji Slovenski vikend! Tudi tokrat v organizaciji Modrega zajca in Slovenske iniciative Dunaj. Letos se je dogajanje zvrstilo v dveh dneh – v soboto in nedeljo, 18. in 19. novembra.

Kick back (1)
Prvi večer je zaznamoval smeh, saj nas je na že tradicionalni Slovenski Stand Up soboti zabaval eden izmed trenutno najpopularnejših slovenskih komikov – Perica Jerković. Slišali smo veliko zabavnih štosev in štorij, seveda pa so najboljše tiste osebne. Pojasnil nam je, kako se je kot otrok preselil iz Bosne v Slovenijo, kako se je znašel v Kopru in leta kasneje v Ljubljani, ter kako mu je etiketa begunca v življenje prinesla vse sorte smešnih prigod.

Kick back

V nedeljo smo Slovenski vikend zaključili z zadnjo predstavo gledališkega abonmaja Sidek v letošnji sezoni in Slovenskim brunchem. Tudi letos je v goste prišel Bimbo Teater, tokrat so se otroci izjemno zabavali ob predstavi o čarovniku Niku. Po predstavi je sledil vsem dobro znan in iz leta v leto bolj priljubljen – Slovenski brunch. Nekateri udeleženci vsako leto prinašajo dobrote in tudi letos ni bilo nič drugače. Mize so bile polne raznih namazov, kolačev, peciv, doma pečenega kruha in pogač, domačih salam in slanine, posegli smo lahko tudi po primorskih olivah, seveda ni manjkala niti kraljica potica, naš Samo pa je pridno kuhal kranjske klobase. Tako se je naše druženje ob nadvse okusni slovenski hrani in sveži kavi ter čaju nadaljevalo v popoldan.

Kick back (2)

Spet smo uspešno speljali še en Slovenski vikend. Hvala vsem, ki ste nas podprli s svojo udeležbo in prostovoljnimi prispevki! Hvala tudi Hrvaškemu centru in ekipi Brunnenpassage, da so nam znova omogočili prostor za oba dogodka. Z največjim veseljem ustvarjamo to zgodbo za vas – za slovensko skupnost na Dunaju.
Obljubljamo, da bo naslednji Slovenski vikend – že četrti zapovrstjo – še boljši!

Ekipa Slovenskega vikenda

Slovenski vikend HVALA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja