Dogodek uspel, gostje in obiskovalci navdušeni. Komaj čakamo nadaljevanje.

O problemih v karieri in odrekanju, o prisotni slabi vesti in večnem tehtanju med družino in službo smo na sobotnem dogodku  prisluhnili (po)znanim Slovenkam: Eva Bönisch, doktorska študentka proteinske biotehnologije na univerzi BOKU na Dunaju; Romana Kofler, zaposlena pri Združenih narodih na Uradu za vesoljske zadeve; Tanja Prušnik, koroška Slovenka, arhitektka in umetnica; Jana Strgar, diplomatka, trenutno pooblaščena ministrica in vodja Konzularne službe na slovenskem veleposlaništvu na Dunaju in Andreja Zidarič, sopranistka, zaposlena pri Združenih odrih na Dunaju.

V sproščenem klepetu so gostje, na Dunaju živeče Slovenke obiskovalcem predstavile svoje zanimive življenjske poti in dosežke, razkrile nekaj življenjskih izkušenj in modrosti ter navdušile s pristnim pripovedovanjem.

»Upam si trditi, da je za nami uspešen dogodek. Tokratne gostje so nam zaupale, kako jim uspeva vlogo žene in matere vkomponirati v poklicno življenje, kako same vidijo poslanstvo žensk v svojih poklicih in z nami delile svoj pogled na medosebne odnose. Vsekakor so se dotaknile tem, ki nas zadevajo v vsakdanjem življenju, vendar se o njih premalo pogovarjamo«, je dogajanje povzela voditeljica večera Helena Brec Loredan.

Diplomatka Jana Strgar je med drugim podala zanimiv podatek o statistiki ženskih veleposlanic iz Slovenije (34 odstotkov). “Lahko se pohvalimo, da se Slovenija uvršča v sam svetovni vrh po odpravi plačnih razlik med ženskami in moškimi in dosega dobre rezultate pri političnem udejstvovanju žensk, medtem ko so ženske še vedno redke na čelu večjih podjetij ter v nekaterih poklicihZato se Slovenija v okviru mednarodnih organizacij kot so Združeni narodi, Svet Evrope, Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi, v različnih skupinah prijateljstva in v sodelovanju z drugimi državami zavzema za odpravo vseh oblik diskriminacije žensk.“ 

Umetnica in arhitektka Tanja Prušnik se je na temo partnerstvo in kompromisi na zabaven način izrazila, da sta z možem odšla na skupno potovanje. “Kot umetnica, kot ženska v umetnosti, ki ima družino, se boriš s časom, sicer ti pa otroci pomagajo, da imaš drug pogled na družbo in to seveda tudi vpliva na delo.” Zapisala: mag. Lidija Czwecsko Voler

Hvala vsem, ki ste nesebično pomagali:

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja