Pomembno obvestilo Slovenskega veleposlaništva na Dunaju:

Dragi starši,
še nekaj mesecev in za nami bo prvo šolsko leto pouka slovenskega jezika kot materinščine (Muttersprachlicher Unterricht) v okviru avstrijskega šolskega sistema na Dunaju. Prva generacija otrok 1 – 4. razreda je na VS Stubenbastei navkljub pogosto napornim popoldanskim uram uživala pri pouku, se pri tem veliko naučila, in bo s koncem šolskega leta nagrajena tudi z vpisom obiska tega pouka v svoje šolsko spričevalo.

Starši in drugi predstavniki institucij, ki nam je v skupnem interesu, da otrokom omogočimo tudi nadaljnji pouk slovenskega jezika kot materinščine, smo z novim šolskim letom pred novimi izzivi. Del naše prve generacije se mora posloviti od te starostne skupine, obenem pa bi želeli v preostalo skupino povabiti čim več “mladošolčkov”.

Mestni šolski svet bo tovrstno pobudo podprl, če bo zanjo izrazilo interes najmanj 12 otrok. Interes se izrazi z dvojezično prijavo. Pouk za nižjo starostno skupino bi še naprej potekal na VS Stubenbastei, za starejše otroke pa mora potekati na AHS šoli (v bližini), in bi za oboje trajal 3 šolske ure na teden.

Pozivamo vse starše, da združimo interese in stopimo skupaj, da omogočimo otrokom nadaljnje, za starejše pa tudi bolj usmerjeno in poglobljeno učenje slovenskega jezika.

Več informacij o tem najdete na http://www.schule-mehrsprachig.at/.

Z namenom ugotavljanja interesa in nadaljnjih pogovorov z Mestnim šolskim svetom za novo starostno skupino prosimo, da vsi starši, ki želite s svojim otrokom nadaljevati ali začeti prihodnje šolsko leto s poukom slovenščine kot materinskega jezika, to pisno sporočite Veleposlaništvu RS na Dunaju (dusan.psenicnik@gov.si) do konca meseca marca.
Pri tem navedite ime in priimek otroka, njegovo starost ter ime in naslov šole, ki jo bo otrok obiskoval v šolskem letu 2017/18.
Sporočilo še ne pomeni formalne prijave otroka na pouk materinščine, pričakuje pa se, da boste starši, ki boste na ta način izrazili interes, tudi dejansko izvedli vpis svojega otroka.

Informativni sestanek s starši, na katerem se bo preveril interes za različne oblike pouka, bo sklican v drugi polovici aprila.

Ponovno poudarjamo, da se dopolnilni pouk slovenščine s tem ne ukinja, ampak bo tudi prihodnje šolsko leto razpisan za vse starostne skupine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja